Πτυσσόμενα Κάγκελα Ασφαλείας | SHIELD STRONG

Τα SHIELD STRONG ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, μονόφυλλα και δίφυλλα, παρέχουν επιπλέον ασφάλεια στις πόρτες και στα παράθυρα σε σχέση με τους "ανεπιθύμητους επισκέπτες", εξασφαλίζοντας τέλεια λειτουργικότητα χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην εμφάνιση.


Διακρίνονται:
·    Χαλύβδινα
·    Αλουμινίου

Χαρακτηριστικά: 
·     Κάσα 50 X30 σε σχήμα πι,  50mm  στην πλευρά που στερεώνεται στον τοίχο,  με πάχος 2mm και κατωκάσι   πάχους 1,5mm. 
·    Οι ορθοστάτες κατασκευάζονται  από χάλυβα σε σχήμα πι διαστάσεων 15mmX14mmX2mm, συναρμολογούνται σε κατακόρυφα αντικριστά ζεύγη σε απόσταση 125mm, οι οποίοι συνδέονται άκαμπτα μεταξύ με τους χιαστούς συνδέσμους. Οι ακριανοί ορθοστάτες, αρθρώνονται  στην κάσα με φρεζάτες βίδες. 
·     Οι χιαστοί σύνδεσμοι,  κατασκευάζονται είτε από χάλυβα, είτε από αλουμίνιο  και έχουν  διαστάσεις 14mmX4mm Για ύψη μέχρι 1850mm, τοποθετούνται δύο ζεύγη χιαστών συνδέσμων και για ύψη μεγαλύτερα  από 1850mm , τοποθετούνται τέσσερα  ζεύγη χιαστών συνδέσμων. 
·     H συναρμολόγησή τους γίνεται εξ ολοκλήρου χωρίς κολλήσεις, με περτσίνια και φρεζάτες βίδες, ώστε να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση. 
·     Η κύλιση  στον οδηγό γίνεται με ειδικά ράουλα  ertalons , τα οποία καθιστούν εργονομική και σχεδόν αθόρυβη τη λειτουργία του πτυσσόμενου κάγκελου. 
·     Διαθέτουν χωνευτή κλειδαριά που ασφαλίζει σε έξι (6) σημεία, εγκιβωτισμένη  μέσα σε προφίλ αλουμινίου, με τέτοιο τρόπο που αφενός καθιστά αδύνατη την παραβίασή της, αφετέρου μπορεί να κλειδώσει και από μέσα και από έξω. 
·     Το κατωκάσι του πτυσσόμενου κάγκελου είναι αποσπώμενο, σηκώνεται και κουμπώνει στο κλειστό κάγκελο, ώστε να αποφεύγονται  ατυχήματα κατά τη διέλευση από το δάπεδο χωρίς εμπόδιο. 
·     Κατασκευάζονται είτε μονόφυλλα (Σχ.1), είτε δίφυλλα (Σχ.2). Στα μονόφυλλα, η μία πλευρά του πλαισίου της κάσας στερεώνεται στο λαμπά αγκύρωσης ενώ η άλλη πλευρά κινείται κατά πλάτος μέχρι να ασφαλίσει στο λαμπά κλεισίματος. Τα δίφυλλα διαθέτουν δύο πλαίσια, καθένα από τα οποία στοιβάζεται σε καθεμιά από τις πλευρές της μονάδας, η οποία κλείνει στο κέντρο. Το χώρισμα στα δίφυλλα είναι, συνήθως, στο κέντρο (50/50), αλλά μπορεί να είναι και έκκεντρο (μετατοπισμένο) προς μία από τις δύο πλευρές, ανάλογα με τις απαιτήσεις. 
Σχ.1
Σχ.2
·     Το κάγκελο όταν μαζεύεται καταλαμβάνει πλάτος σε χιλιοστά, το οποίο υπολογίζεται από τον τύπο:
70+((Β-70)/125)*15, όπου Β   το πλάτος σε χιλιοστά, του κάγκελου. 
·         Μπορεί να τοποθετηθεί ανοιγόμενος μηχανισμός (μεντεσέδες) περιστροφής έως  180°, ώστε να ανοίγει και να μην μειώνει το πλάτος του ανοίγματος.  
·         Τα πτυσσόμενα κάγκελα, χρειάζονται λίπανση στα κινούμενα μέρη, δύο φορές τον χρόνο.  
·         Δυνατότητα ηλεκτροστατικής βαφής σε οποιαδήποτε απόχρωση γυαλιστερών & ματ RAL, μεταλλικών αποχρώσεων, απομίμησης ξύλου  και  ανοδίωσης.


 Κατασκευαστικές δυνατότητες: 
· Μονόφυλλα
· Δίφυλλα
· Μονόφυλλα με ανοιγόμενο μηχανισμό προς τα έξω
· Δίφυλλα με ανοιγόμενο μηχανισμό προς τα έξω


Κατασκευασιμότητα:

·   Μονόφυλλα: Μέγιστο πλάτος 2500mm & Μέγιστο ύψος 2500mm
·  Δίφυλλα: Μέγιστο πλάτος 4900mm & Μέγιστο ύψος 2500mm

Next previous home